yourself refined

yourself refined

Je Eerste Stappen in Self- Empowerment


We vertrekken vanuit jouw vraag. We bekijken eventuele klachten en gaan op zoek naar verborgen oorzaken. Je endorfinesysteem ( = lichaamseigen stressmodulator) kan aan  bod komen maar ook hoe je organen mogelijks tekort schieten. Daarnaast zijn er belangrijke aspecten zijn als overbelasting door infecties, zware metalen en chemische stoffen. Net als spaken in het wiel van een fiets is gezondheid een breedspectrum aan factoren die samenwerken. Voor ieder uniek mens is dit anders.

 Zelf bekijk ik ziekte (Engels : dis-ease) als een disfunctie van organen, weefsel en cellen. Ik streef er dan ook naar de functie van organen optimaal te ondersteunen en dit functioneren te verbeteren waar mogelijk. Als dit gebeurt, verdwijnen of verminderen symptomen vaak. Het lichaam beschikt over een intelligent vermogen om het natuurlijk functioneren terug te vinden als we ‘stoorzenders’ verwijderen.  De focuspunten waar ik mee werk, kan je nog het best onthouden als ‘FIGHTS’ - we gaan de strijd aan met dat wat ons welbevinden ondermijnt !

 

  DE “F.I.G.H.T.S.™” FOCUSPUNTEN VOOR JE GEZONDHEID

Picture2.png


Deze 5 focuspunten adresseren we in de praktijkontmoetingen. Vaak is het zo dat als we werken aan één punt ook de andere beinvloed worden en meer in hun plooi kunnen vallen. Aan welke punt eerst moet gewerkt worden of meer aandacht vraagt, is voor iedereen anders. Maar voeding is een onontbeerlijk onderdeel en vaak het startpunt.

 Via deze FIGHTS™ Focuspunten werken we aan ondersteuning van 3 belangrijke steunpilaren in het lichaam die onontbeerlijk zijn voor ons welbevinden:

 1/ Een goed microbioom.

2/ DNA/genen/cellen die goed werken en hierdoor de juiste nodige stoffen genereren.

3/ Het verwijderen of verminderen van fysieke, emotionele of chemische stressors.

 Deze drie steunpilaren werken als een driepotige stoel waarbij elke poot belangrijk is. Zij versterken elkaar én houden de stoel stabiel. Beschouw deze stoel waar jij op gaat zitten als een gezond welbevinden. Neem je één poot weg dan wordt de stoel onstabiel en valt hij om.

                                       

Picture4.png

Het belang van gezonde cellen wil ik hier benadrukken. Wij bestaan uit miljarden cellen (en het drievoudige hiervan aan bacteriën en micro-organismen) die allemaal samenwerken en een specifieke functie vervullen. Onze huid bestaat uit cellen, onze organen, zenuwweefsel, het immuunsysteem, het brein tot en met de darmwand. Hoe klein ook, elke cel op zich is een schitterend eco-systeem waar het behoort te gonzen van leven.

 Overbelasting gebeurt dus in de eerste plaats op celniveau. Als je weet dat onze cellen het reilen en zeilen van ons welbevinden mee bepalen, dan is het belangrijk te werken aan goed werkende cellen.  Cellen die toxisch zijn geworden door stressors verliezen hun functionaliteit, detox-capaciteit en een gezonde gen-werking wat de deur opent voor ‘dis-ease’.

Het is dus van  belang de verschillende onderdelen en functies van een cel te adresseren om deze goed te laten werken.

cell3.jpg

Nog meer weten? Lees hier verder: 


   voeding en de endorfinehuishouding

Het endorfinesysteem is een belangrijke modulator in het lichaam die onder meer beloning en anti-stress reguleert. Zo werkt endorfine nauw samen met dopamine, een primaire motivatiestof. Meteen weet je hiermee waarom velen van ons op zoek gaan naar genotsmiddelen als chocolade bij stress.

Endorfine functioneert dus als stressremmer en is daarnaast betrokken bij meer dan 500 andere functies in het lichaam.  


Klantenpagina

Als klant vind je hier nog meer gepersonaliseerde en uitgebreide informatie over onder meer producten en samenstellingen die je ondersteunen.


 


Stressverwerking

Een brein onder stress gaat gemakkelijker over op automatische piloot en vervalt in reflexen, impulsieve reacties en oude gewoonten. Het meer rationaliserende , regulerende deel dat de prefrontale cortex noemt, wordt uitgeschakeld. 
Bepaalde stoffen om ons te helpen om te gaan met stress worden in het lichaam geactiveerd.  Deze stofjes zijn nodig maar bij chronische blootstelling zijn ze schadelijk. Iedereen reageert anders op stress.   
 


detox masterplan

Het Detox Masterplan is een allround benadering en het antwoord voor het toxisch probleem in onze moderne samenleving. We ondersteunen de werking van je cellen optimaal en gaan aan de slag om je lichaam én omgeving te zuiveren van toxische bronnen.wandelcoaching

 Tijdens wandelcoaching trekken we de natuur in om stil te staan en verbinding te maken met onze omgeving en met onszelf. Wat zijn gevoelens, verlangens en vragen die soms ondergesneeuwd raken? We zetten een stap terug uit de mallemolen die ons leven  soms beheerst. We openen onze zintuigen en kijken naar wat zich vlak onder onze neus bevindt. Wist je dat er gemiddeld zo'n 150 'wachtende taken' ergens in ons achterhoofd spelen? Op een uur tijden 'denken' we gemiddeld een paar duizend gedachten.