yourself refined
bandicam 2018-12-02 13-21-41-084.jpg

yourself refined

Van ellende naar zingeving


Als student kwam ik al vroeg in contact met het ch'an boeddhisme (de Chinese "zachte" variant van het gekende zenboeddhisme).  De nadruk op compassie en 'de zachte weg' zou me blijvend raken en mijn later werk als fotograaf inspireren. Zo heb ik gedurende 12 jaar dakloosheid in Antwerpen gefotografeerd en onder de aandacht gebracht.  Tijdens dit werk werd ik gefrappeerd door het verband tussen verslaving en trauma's.

_11007802.jpg

Door zware ziekte belandde mijn leven op een zijspoor waaruit geen uitweg mogelijk leek.  In 2011 kwam ik terecht bij een orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in endorfineproblematiek.  Het was het begin van een radicale ommekeer op het gebied van lichamelijk en psychologisch welzijn.

Hier door geïnspireerd leg ik me zich sindsdien toe op het volgen van opleidingen rond voeding, verslaving en herstel van lichaam/geest via natuurlijke, duurzame maar ook wetenschappelijk onderbouwde wegen. Toegankelijke manieren vinden om ons lichaam in deze moderne samenleving te laten functioneren zoals het evolutionair bedoeld is, is een passie van mij.
Hiernaast ben ik geïnteresseerd in methoden om stress- en denkpatronen om te buigen. 

Mijn getuigenis wil een handvat zijn om anderen te inspireren. Verbinding vinden als helende factor stel ik vaak centraal.

 

Opleidingen

 Exendo Masterclass : 'Het Endorfineherstelplan' , 2014

Exendo 'Brain Q level 1' - epigenetisch voedingsadvies, 2015

Orthomoleculaire Geneeskunde ICZO Antwerpen, 2015 - 2016

Wandelcoaching, Instituut voor Duurzaam Werken, Larroque, Frankrijk, 2017

Geverifieerd True Cellular Detox™ zorgverlener sinds 2018


http://brainQ.nl