yourself refined

yourselfrefined

Lectuur

 

Lectuur is altijd welkom op het pad van zelfeducatie. Deze boeken kunnen alvast helpen het fundament van je nieuwe levensstijl te versterken en het ‘waarom’ verdiepen waarom we wat doen in de praktijk.

 
 
Boek-Het-Endorfine-Herstelplan.jpg

Het Endorfineherstelplan

auteur: Lucas Flamend

Het endorfinesysteem is een zelfregulerend systeem dat onze geestelijke en lichamelijke gezondheid in stand helpt te houden. Faalt die regulatie, dan ontwikkelen we allerlei chronische aandoeningen. De klassieke geneeskunde heeft voor elk van die kwalen een symptoombehandeling klaar, maar pakt de oorzaak niet aan. Waardoor we steeds meer klachten ontwikkelen en onze genen ontregeld raken.

Het Endorfine Herstelplan is een bruikbare en praktische toepassing van de integrale epigenetica. Het biedt  de lezer inzicht in de dynamiek van oorzaak en gevolg en helpt verbanden te zien, eerder dan losstaande feiten.
 

 
boek-zout-suiker-vet-cover.jpg

Zout, suiker, Vet

auteur: Michael Moss

Topjournalist en Pullitzer Prijs winnaar Michael Moss legt in zijn boek "Zout, Suiker, Vet" uit hoe bedrijven binnen de voedingsindustrie onze neurotransmitters en hormonen hijacken met weldoordachte strategieën en slimme smaakcombinaties. De reden? Ons zo veel mogelijk laten eten van dat ene product en er voor te zorgen dat we dat in de toekomst blijven doen.

 
9200000009953603.jpg

Broodbuik

auteur: William Davis

Cardioloog William Davis was zich al langer bewust van het verband tussen overgewicht en cardio vasculair risico. Het was pas toen hij het verband begon te onderzoeken tussen onze hoge tarwe en glutencomsumptie, de impact ervan op ons brein, darmen en de algemene gezondheid dat hij er in slaagde zijn patienten een oplossing te bieden die verder ging dan symptoombestrijding.