yourself refined
bandicam 2018-12-02 13-21-46-002.jpg

YourSelf Refined

Blog, artikels en lezingen

Zijn verzadigde vetten en cholesterol écht de bron van cardio vasculaire aandoeningen?

Of zijn er factoren als chronisch verhoogde bloedglucose en insuline die een enorme impact kunnen hebben op de gezondheid van vaatwanden, organen, gewrichten en het brein? Kortom het hele lichaam.

download (3d).jpg

Cellulaire inflammatie ( = ontsteking) ontstaat onder meer door gebruik van (te veel) koolhydraten of geraffineerde koolhydraatvormen te vinden in bijvoorbeeld bloem, brood, koekjes, etc in combinatie met plantaardige behandelde oliën die het lichaam niet kan verwerken. Daarnaast is er ook nog de overbelasting door toxines als zware metalen, chemische stoffen en overwoekering van schimmels, virussen en bacterieën door een verzwakt micro-bioom en falend immuunsysteem.

Cardio-vasculaire problemen en hoge bloeddruk ontstaan door inflammatie op de vaatwand maar het is niet gezegd dat dit komt door verzadigde vetten of cholesterol.

Zij zijn juist belangrijke spelers om het lichaam in goede gezondheid te houden. Ze kunnen hun werk echter alleen doen in afwezigheid van dat wat inflammatie en toxiciteit in stand houdt en versterkt.

Dr Natasha Campbell-McBride legt uit in deze driedelige lezing hoe dit in zijn werk gaat en overtuigt met veel plezier om zeker die verzadigde niet te laten staan! (Maar ook om je foute eetgewoonten aan te pakken.)

Dr Natasha Campbell-McBride is onder meer één van de grondleggers van het GAPS-dieet (“Gut And Psychology Syndrome”), dat uitgaat van herstel van het microbioom in de darm als basis voor herstel van zowel fysieke als mentale klachten.

 
Stef Renodeyn