bandicam 2018-12-02 13-21-46-002.jpg

YourSelf Refined

Blog, artikels en lezingen

Context is belangrijk!

Een aspect waar jij als klant in de praktijk weinig moeite voor moet doen en waar ik me dan weer harder voor moet inspannen zijn je klachten, bloedanalyses tot en met wat je kan voelen in de loop van je proces, in een 'bredere context' zien.

Tegelijk is deze context - paradoxaal genoeg - vaak heel persoonlijk.

Soms duiken bepaalde thema's plots meer dan anders simultaan op bij verschillende klanten tijdens de praktijkmomenten. Wat de voorbije weken vaak besproken werd was het belang van "context".

Met context bedoel ik onder meer;

- jouw persoonlijke verhaal dat je vertelt tijdens de praktijkmomenten. (Bijvoorbeeld trauma kan grote invloed hebben op hoe je lichaam werkt of overbelast blijft)

- hoe jij je voelt als je iets eet (of niet meer eet), Zo heeft niet iedereen last van de aanwezigheid van zogenaamde anti-nutriënten in planten, maar sommige mensen wél. Deze kunnen een verzwakt lichaam nog meer kunnen verzwakken en inflammatie opdrijven. Ook mensen met (pré-)diabetes moeten hier anders eten en tegelijk is een ketogeen voedingspatroon niet voor iedereen geschikt als er bepaalde infecties en bio-toxines in het spel zijn.

- hoe jij je voelt als je bepaalde supplementen neemt. (Sommigen hebben genoeg aan 1 druppel van iets, anders kunnen hele pipetten probleemloos aan.)

- je leeftijd en je geslacht.

-wat blijkt uit je bloedanalyses? Bijvoorbeeld hoe insulinegevoelig ben je nog? Hoe zijn bepaalde organen er aan toe? Een andere grote klassieker waarbij context superbelangrijk is, is cholesterol. Verhoogde cholesterol heeft altijd een reden maar is niet altijd slecht.

- Neem je medicatie of heb je dat ooit genomen? Onder meer medicatie kan bepaalde symptomen onderdrukken zonder ze écht op te lossen of het kan neurologische veranderingen teweeg brengen die je niet altijd door hebt tot je er mee stopt. (Zie onder)

- Wat is je fysieke staat? Ben jij er ‘bio-mechanisch’ anders aan toe dan de meeste mensen? Sommige mensen missen organen of delen van organen door bijvoorbeeld een ongeluk of na een operatie. Dat kan op heel veel invloed hebben. Voorbeelden zijn een weggenomen galblaas of schildklier, of ingrepen in de geslachtsorganen die op je hormonenspiegel een invloed kunnen hebben.

- In welk stadium van je herstelproces zit je? Zo gaan bepaalde bloedwaarden (tijdelijk) de hoogte in of kan je oncomfortabele gevoelens ervaren als je iets als een parasitaire infectie of schimmels aan het uitklaren bent. Dat wil echter niet zeggen dat je 'terug naar af' bent. De vraag is dan altijd 'waarom' en 'hoe te ondersteunen'?

- Co-factoren (maar daarom niet minder belangrijk) als slaap, natuur en zon, connectie en gezonde verbinding, aanraking en veiligheid, beweging en ontspanning. En eigenlijk zijn dit geen 'co-factoren' maar het is een basis waar je de rest van een goede gezondheid en herstel omheen bouwt.

Een klassiek voorbeeld van hoe (tijdelijke) klachten binnen een bepaalde context moeten gezien worden en soms meer 'ruimte' krijgen als het proces van infecties en toxines uitklaren wordt aangegaan, overkwam klant Sofie.

Muggenbeten of een wespensteek brachten plots veel sterkere reacties te weeg in het lichaam als voordien met ernstige jeuk en zwelling tot gevolg. Niet verwonderlijk als we het in de context plaatsten van haar proces: het uitklaren van infecties, herstel van lever en drainagetrechter en het onder de loep nemen van bepaalde immuun-onderdrukkende medicatie, haalden het deksel af van wat werkelijk speelde maar al jarenlang toegepleisterd werd.

Ter geruststelling: dit bleek een tijdelijk fenomeen te zijn en na inzetten van een extra immuun-regulerende complex, is ook deze klachtenlast al terug van de baan.

Nu snap je meteen waarom ik een hekel heb aan wat ik 'instagram-wetenschap' of Facebook-coaching' noem.

Er valt altijd wel iets te zeggen over de positieve eigenschappen en de voordelen van het gebruik van een bepaald kruid, component, mineraal of een bepaalde eetgewoonte.
Maar.. de context is super-belangrijk. En die is ultra-persoonlijk.  

Daarom:

- geef ik hier zelden tot nooit 'gouden tips' maar geef ik die tips wél binnen de context van wat voor jou misschien kan werken.
-Kijk ik nauwlettend hoe jij reageert op de begeleiding en stellen we dosissen van ondersteunende supplementen soms bij. 
- Neem ik graag tijd tijdens de consulten om je te leren kennen en je persoonlijke verhaal te begrijpen. 
-Werk ik enkel live in de praktijk en niet virtueel.
- Werken we met spiertesten/kinesiologie om te bepalen wat bij je past en hoe je vordert.
- Krijg je tijdens de trajecten een bom aan educatieve info die je op jezelf kan toepassen en ben ik bereikbaar via mail als er iets gebeurt of je hebt een dringende vraag.  (En je moet geen week wachten op antwoord ;) )
- Vraag ik soms om een nieuwe extra bloedanalyse of hormonale speekseltest om gokken uit te sluiten.  Cijfers ten goede zien veranderen motiveert ook nog eens extra!

Welkom in de praktijk.

In mijn praktijk ga ik aan de slag met mensen die hun welbevinden aan zichzelf willen teruggeven.


En zeker, ik weet waarover het gaat om met dat gevoel te zitten dat je 'op je tandvlees zit'. Don't tell me! Lees eens mijn blog post over mijn eigen weg, als je twijfelt of ik wel weet waarover ik spreek.

Niet zeker? Dat is heel menselijk. Maak een afspraak voor een gratis gesprek, dan toetsen we af of ik iets voor je kan betekenen. Dat kan via de website. of door te antwoorden op deze mail. Het begint immers altijd met zo goed mogelijk proberen de juiste keuze te maken, en dat bekijken we dan samen 'without strings attached'.

ps: had je de getuigenissenpagina op de website al bekeken?

Stef Renodeyn