bandicam 2018-12-02 13-21-46-002.jpg

YourSelf Refined

Blog, artikels en lezingen

Ziekenhuiskost op zijn Japans

Dat het eten in het ziekenhuis niet altijd voldoet aan wat we gewoon zijn, is soms een understatement. Voor wie meer bewust met (gezond) eten bezig is, weet dat het vaak rampzalig is.

De Japanners hebben het anders begrepen.  Een eeuwenoude traditie van gefermenteerde gerechten, groenten, rijst, zeewieren en vis met veel variatie én kleine porties zit diep in de maatschappij ingebakken.  Tot in de ziekenhuizen.  Zeker omdat het land worstelt met zeer lage geboortecijfers. Deze foto's geven alvast een staaltje van wat je daar kan verwachten. In Japan is wat je te eten krijgt in een hospitaal afhankelijk van wat je er voor kan en wil betalen.  (Meer)

 Een gouden combinati in een samenleving die de gewoonte heeft ook aandacht aan lichaamsbeweging te schenken. Zo is het voor veel Japanners gebruikelijk dagelijks tot een half uur te voet naar het werk te wandelen. 

De Amerikaanse junkfood verslaafde comedian Craig Anderson nam na een alarmerend doktersbezoek het heft in eigen handen en trok naar Japan

Stef Renodeyn