bandicam 2018-12-02 13-21-46-002.jpg

YourSelf Refined

Blog, artikels en lezingen

Jouw fantastische drainage-trechter aan het werk!


"Jouw fantastische drainage-trechter aan het werk", dat schreef ik letterlijk toen een klant mij een bericht stuurde over plotselinge verbetering van klachten als hoofdpijn, spier- en nekpijn en opgejaagdheid na een toiletbezoek. Uiteraard ging aan dat toiletbezoek een heel proces vooraf. En uiteraard zijn je problemen niet opgelost met een eenmalig toiletbezoek!  Het zegt echter veel over de verbinding tussen je darm en de rest van het lichaam.
Een vaak verwaarloosd en vergeten onderdeel van een goede holistische aanpak is de werking van je "drainage-trechter". Mijn wat? Lees verder…

Je drainage-trechter is een aan elkaar geschakeld systeem van organen en weefsels die - als een trechter - alles wat uit je lichaam moet verwijderd worden, afvoeren. Nog voor we spreken van het kunnen afvoeren/verwijderen/detoxen van stoorzenders uit je lichaam moet je drainage-trechter geopend zijn. Detox ‘the real and safe way’ is meer dan groene sappen en darmspoelingen, integendeel. Als deze al werken is het effect vaak tijdelijk, het beperkt zich tot slechts één deel van je drainage-trechter en het adresseert verre van alle potentiele belastingen, of mogelijks geen enkele.

Een probleem dat ik keer op keer opmerk bij klanten is dat de drainage-trechter niet goed werkt waardoor elke poging om te detoxen de klachten op termijn alleen maar erger maakt of doet terugkeren.

Stel je voor dat je vuur maakt in je huis om een wespennest uit te roken maar je schouw werkt niet of de ramen gaan niet open. Wat gebeurt er?  Of wat gebeurt er als je vuil afwaswater in een verstopte afvoerbuis giet, dag na dag?  Tegelijk kunnen vergeten of slecht behandelde stoorzenders als infecties, parasieten, zware metalen en chemische overbelasting je drainage-trechter nog meer verstoren en verstoppen. Een vicieuze cirkel.

bandicam 2020-02-27 10-33-11-342.jpg

Enkele belangrijke onderdelen van je drainage-trechter:

Je darmstelsel : via je darmen voer je verteerd voedsel maar ook schadelijke stoffen letterlijk af.  Constipatie bijvoorbeeld kan je lichaam toxisch houden en klachten als vermoeidheid, allergieën, gewrichtspijnen, uitslag en eczeem doen verergeren.

  Je lever ; je lever is je eerstelijnsdefensie om de rest van je lichaam te beschermen tegen alles wat er niet in thuishoort. Vaak voorkomende klachten gerelateerd aan de lever zijn hoofdpijn, moeite met verteren, maagproblemen, sufheid en vermoeidheid.

Lymfesysteem : Een transportnetwerk in je lichaam dat onder meer toxines en afvalstoffen helpt afvoeren. Daarnaast is het cruciaal voor je immuunsysteem. Enkele typische symptomen van een 'verstopt' lymfesysteem zijn gevoeligheid voor hoofdpijn/migraine, 'brain fog', cellulitis, vocht vasthouden en gezwollen okselklieren

Het belang van de juiste volgorde van handelen!

In de praktijktrajecten is oog hebben voor je drainage-trechter een belangrijk en noodzakelijk onderdeel dat we voortdurend monitoren. Nog voor we stoorzenders aanpakken, zorgen we dat je drainage-trechter werkt en ondersteund wordt! Dat doen we via voeding maar ook door een gerichte inzet van supplementen. Voor veel mensen is dit al een gamechanger als het op vermindering van klachten aankomt.  Eindelijk kan dat vuil afwaswater weglopen!

Vind je dit interessant? Deel dit met vrienden, kennissen en familie. Neem gerust contact op voor een gratis gesprek als je denkt dat ik je kan helpen.

Stef Renodeyn